Демерджиев коментира охраната по границата: Тази седмица предстоят разговори за финансовата

...
Демерджиев коментира охраната по границата: Тази седмица предстоят разговори за финансовата
Коментари Харесай

Служебният министър на вътрешните работи: България ще получи финансова помощ от ЕК за охраната по границата

Демерджиев разяснява защитата по границата: 

Тази седмица предстоят диалози за финансовата помощ, която България ще получи от Европейската комисия за защитата по границата. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти във Варна.

" В момента имаме невиждана поддръжка от Европейската комисия, в това число и финансова такава,. Тази седмица предстоят диалози за техническата помощ, която ще получим. Тя ще бъде в невиждани размери ", сподели вътрешният министър, представен от.

Той настоя всички институции в България да бъдат дейни в решаването на казуса, обвързван с трафика на мигранти и защитата по границата. 

По думите му битката с незаконната миграция би трябвало да се трансформира в народен приоритет.

" Очаквайте акции както по линия на изборите, по този начин и по линия на " каналджийството ". Те няма да спрат, до момента в който аз съм министър ", сподели още Демерджиев.

" Забравят се бързо минали неща. Сега доста забавни въпроси се задават за метода, по който се охранява границата, а не се задават въпроси каква е оградата на тази граница ", уточни Демерджиев във връзка случая " Локорско ", при който 18 мигранти бяха открити мъртви в камион край София, а 34 други бяха настанени в болница.

" Не се задават въпроси и за какво за 10 години никой не откри да обезпечи механически 110 км от 250 на границата. В момента ние сме принудени да вършим това и го вършим с доста сила. Никой не задава въпроси и за какво не са оправени пътищата към границата, както и за какво 2000 гранични служители на реда бяха съкратени и там се поставя ексклузивен труд от сили на полицията и армията. Това ли е положителното запазване на границата, или метода, по който се подхожда сега ", добави той. 

Вътрешният министър обърна внимание и на две доста значими условия. 

" Първо, не може да се подписват съглашения с по 5 месеца отнемане за човек, който два пъти сме залавяли за каналджийство. На този човек, в случай че му беше наложено обикновено и съответно наказване, в случай че не беше сключила прокуратурата съглашение с него, той нямаше да бъде на пътя и нямаше да вози тези мигранти. За сходно закононарушение двама български каналджии в Гърция бяха наказани общо на 62 години затвор ", добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР